My home studio podcasting setup - a Røde NT1A microphone, AKG K171 headphones, desk stand with pop shield and my iMac running Reaper.

Podcast on uudenlainen ja intensiivinen markkinoinnin väline

Podcastit ovat oiva tapa raikastaa markkinointia ja tuoda se lähemmäs kohdeyleisöä. Keskeisellä paikalla Helsingin keskustassa Postitalossa sijaitseva Woolin podcast-studio tarjoaa helpon, laadukkaan ja kustannustehokkaan tavan tuottaa raikkaita ja oivaltavia podcasteja yhdessä ammattilaisen kanssa.

Podcast tuo asiakkaat lähemmäs yritystä

Podcastit muodostavat nopeasti kasvavan ja suhteellisen tuoreen markkinan, joten ne avaavat loistavan mahdollisuuden erottautua edukseen. Podcastit tarjoavat uudenlaisen, raikkaan ja oivaltavan tavan tehdä markkinointia – intensiivinen podcast tuo sen molemmilla puolilla olevat henkilöt lähemmäs toisiaan.

Podcastien monipuolinen kirjo tarjoaa todella laaja-alaisen tavan yleisön tavoittamiseksi sitouttaen kuulijoita ja asiakkaita. Tutkimusten mukaan mukaan 80 % podcastin kuuntelijoista kuuntelee kiinnostusta herättäneiden sarjojen kaikki podcast-jaksot. Erityisen hyvin podcast soveltuu suuren informaatiomäärän jakamiseen. Keskipituisen yritysblogin lukee noin 5 minuutissa. Keskimääräinen podcast kestää 35 - 40 minuuttia, joka vastaa noin 6 - 7 blogia.

Miten sitten tehdään ajatuksia herättävää, laadukasta ja puhuttelevaa sisältöä? Usein sisällöntuotantoa lähestytään väärällä kulmalla ajatuksena ”vähän kokeilla, mitä tästä tulee”. Podcastien osalta ensimmäiset jaksot ovat kuitenkin ratkaisevassa asemassa.

Mikäli niiden sisältöä, kohderyhmää ja tavoitetta ei ole mietitty loppuun asti, saattaa suosion puute saada erehtymään, että vika olisi itse podcastissa mediana. Näin ei kuitenkaan ole. Ammattilaisen kanssa hyvä idea saadaan jalostettua yrityksen toimintaan, viestintään, kohderyhmään ja tavoitteisiin viimeisen päälle sopivaksi sisällöksi. Matka käsi kädessä laadun kanssa on kannattavinta aloittaa heti ensimmäisistä jaksoista lähtien.

Helppoutta, laatua ja kustannustehokkuutta keskeisellä sijainnilla

”Olen digitaalinen ja tekninen minimalisti – koko urani on rakentunut sen ajattelun päälle, että rajaan resurssit tarkoituksella minimiin haastaakseni itseni ajattelemaan luovasti. Woolin podcast-studio on tämän ajattelun ilmentymä.” – Joonas Villanen, toimitusjohtaja, Wooli Oy

Woolin podcast-studion toiminnan keskiössä ovat helppous, laatu ja kustannustehokkuus. Studion erinomainen sijainti mahdollistaa asioinnin ja vieraiden kutsumisen helppouden; yksinkertaisuus, suunnitelmallisuus ja tarkoituksenmukaisuus puolestaan laadun ja kustannustehokkuuden yhdistelmän. Studiolla on tuotettu isojen ja nimekkäidenkin yritysten, kuten InHunt Groupin, Hankenin, Suomen Tekstiili & Muoti Ry:n sekä Suomen Ekonomien materiaaleja ja podcasteja.

“Studion sijainti oli itselleni erityisen tärkeä kriteeri studion paikkaa valitessani – Postitalon studiolle pääsee helposti ja nopeasti, jolloin tekemiselle on yksi este vähemmän. Sijainti on osoittautunut tärkeäksi valtiksi myös asiakkaillemme.” - Joonas Villanen, toimitusjohtaja, Wooli Oy

Studiota on kehuttu todella viihtyisäksi, mukavaksi ja toimivaksi. Studiolle on helppo tuoda asiakkaita, siellä on mukava nauhoittaa, ja sen viihtyvyyttä on lisätty kahvikoneen ja virvokkeiden avulla. Studiolta käsin onnistuvat osittain tai kokonaan etänä tapahtuvat podcastit, online-verkkosummitit, webinaarit ja livewebinaarit, ja tarvittaessa tila taipuu myös palaverihuoneeksi.

”Maailma ympärilläsi ei odota – sinä olet valmis”

Maailma kehittyy jatkuvasti todella nopeasti, eikä ympäröivä maailma odota. Hyvän idean syntyessä viimeinen asia, joka kannattaa tehdä, on jäädä istumaan idean päälle ja hautomaan sitä loputtomiin – siinä välissä moni muu on jo ehtinyt toteuttaa idean ensin moneen kertaan. Vaikka mennäänkin laatu edellä, voi osittain hiomaton timantti hioutua myös matkan varrella. Keskiössä on erottua edukseen tekemällä asiat uudella tavalla. Maailma ympärilläsi ei odota – sinä olet valmis.

Onko sinulla hyvä idea podcastia varten? Ota yhteyttä, niin toteutetaan se yhdessä ammattimaisesti, kustannustehokkaasti ja avaimet käteen -periaatteella. Tehdään lopputuloksesta juuri sinun toiveidesi sekä myyntiäsi ja markkinointiasi tukevien tavoitteidesi mukainen – raikkaasti uudella twistillä sekä entistä paremmin, oivaltavammin ja viihdyttävämmin!

Psst! Saat kaikki myynnin ja markkinoinnin sisällöntuotantopalvelut blogiteksteistä ja referensseistä podcastien ja livestriimausten kautta videoihin ja valokuvaukseen laadukkaasti ja näppärästi samasta paikasta – kysy lisää!