Three podcasting microphones on boom arms at a teble with headphones in shot.

Toimivassa yhteistyössä jokainen voi keskittyä omiin vahvuuksiinsa

Onnia Servicesin ja Woolin Joonas Villasen välisessä yhteistyössä toteutettujen videoiden ja podcast-sarjan pohjalta syntyneet positiiviset kokemukset ovat luoneet positiivisia onnistumisen fiiliksiä – kaiken takana on onnistunut yhteistyö.

Toimivassa yhteistyössä jokainen voi keskittyä omiin vahvuuksiinsa

Onnia Servicesin ja Woolin Joonas Villasen välisessä yhteistyössä toteutettujen videoiden ja podcast-sarjan pohjalta syntyneet positiiviset kokemukset ovat luoneet positiivisia onnistumisen fiiliksiä – kaiken takana on onnistunut yhteistyö.

Valmentaja ja yksinyrittäjä Katriina Karkulehto on Onnia Servicesin perustaja ja omistaja. Erityisesti johdon valmentamiseen keskittyvän Onnia Servicesin katse on suunnattuna kohti hyvinvoinnin johtamista, johtajuuden lujittamista sekä fyysisen ja psyykkisen kapasiteetin kehittämistä.

Onnian tavoitteena on kehittää asiakkaiden kyvykkyyttä johtaa ihmisiä tavoitteellisesti ja tuloksellisesti – keskiössä on menestykseen tähtäävä johtajuus. Katriina valmentaa johtoryhmiä ja asiantuntijoita tunnistamaan johtajuuden ja hyvinvoinnin kannalta keskeisimmät asiat sekä tukee niiden käytäntöön viemisessä ja olennaiseen keskittymisessä.

Videoihin liittyvän yhteistyön pohjalta podcastien maailmaan

Katriina halusi perustaa hyvinvoinnin johtamiseen keskittyvän podcast-sarjan, jonka toteutukseen hän kaipasi yhteistyökumppania. Katriinalla oli jo aikaisempaa yhteistyökokemusta Woolin Joonas Villasen kanssa lyhyiden videoiden parista muun muassa monessa yhteydessä käyttökelpoisen ja hyödyllisen yritysvideon sekä verkkokaupan verkkokoulutukseen suunnatun luentovideon osalta. Katriinan oli siis helppoa lähestyä Joonasta myös podcast-sarjan merkeissä hänen tietäessään Joonaksen tekevän myös podcasteja ja vahvan luottamuksen ollessa jo pohjalla aikaisempien kokemusten myötä.

Hyvin johdettu -podcast-sarjan konsepti muodostui ensin Katriinan ja hänen juontajaparinsa Noora Marttisen välisessä yhteistyössä, ja vahvistusta oikeasta suunnasta saatiin myös Woolin Joonakselta. Käytännössä Joonas vastasi podcast-jaksojen nauhoituksesta, leikkauksesta ja saattamisesta viimeisen päälle julkaisukuntoon. Lisäksi Joonas teki podcastiin Katriinan toiveesta voice-overin, jonka avulla saatiin dynamiikkaa kahden naisen ja vaihtuvien vieraiden kokonaisuutta täydentämään:

“Miten tulos ja kilpailuetu syntyvät hyvällä johtamisella? Millaisia tarinoita ja kokemuksia johtajuuteen ja hyvinvointiin liitetään? Entä miltä tuntuu, kun on ”hyvin johdettu”?” – Katriina Karkulehto

Kaiken lisäksi yhteistyö Woolin kanssa tarjosi todella hyvät tilat Helsingin keskustasta Postitalolta. Keskeinen sijainti onkin piirtynyt Katriinan mieleen yhtenä onnistumisen elementtinä – vieraat ovat kiitelleet siitä, että heidän on ollut todella helppoa saapua paikalle. Toisaalta poikkeuksellinen aika on luonut osaltaan epävarmuutta tapaamismahdollisuuksien osalta, mutta onneksi Woolin avulla podcasteja on voitu tehdä etänauhoituksinakin – myös muualla Suomessa asuvien vieraiden iloksi.

“Keskeinen sijainti onkin piirtynyt Katriinan mieleen yhtenä onnistumisen elementtinä – vieraat ovat kiitelleet siitä, että heidän on ollut todella helppoa saapua paikalle.” – Katriina Karkulehto

Katriinan mukaan Woolin Joonas on onnistunut madaltamaan kynnystä lähteä rohkeasti tutustumaan videoiden ja podcastien maailmaan, ja Katriina on saanut Joonakselta varmistusta myös siitä, minkälaiset videot toimivat ja vastaavat hänen tarpeisiinsa parhaiten. Positiiviset kokemukset ovat luoneet positiivisia onnistumisen fiiliksiä – kaiken takana on onnistunut yhteistyö.

Yhteistyö on avain onnistumiseen

Kaiken kaikkiaan podcast-sarjan tekemisessä on onnistuttu Katriinan mukaan erinomaisen hyvin. Lopputulos on monien tekijöiden summa: selkeä ja toimiva konsepti, sujuva toteutus, upeat asiantuntijavierailijat sekä vaivaton yhteistyö hyvän tiimin kanssa ovat kaikki ensiarvoisen tärkeitä asioita. Kaikilla tiimin jäsenillä on ollut selkeät roolit – hyvä porukka ja aito yhdessä tekeminen ovat merkittävä osa onnistumista.

“Etenkin yksinyrittäjälle vahva yhteistyöverkosto ja ympärillä olevat tekijät ovat tärkeässä roolissa – yksin ei pärjää niin hyvin, vaan onnistumiseen vaikuttaa suuresti myös verkosto, jonka kanssa toimia.” – Katriina Karkulehto

Yhteistyössä on tärkeää voida luottaa siihen, että kaikki huolehtivat omista vastuualueistaan, jolloin jokainen voi keskittyä omiin vahvuuksiinsa ja osaamiseensa. Voidessaan jättää vastuun podcastin teknisestä toteutuksesta porukan sen parhaiten taitavalle Woolin Joonakselle, Katriina ja Noora ovat saaneet keskittyä tilanteissa täysin itselleen olennaisimpaan eli keskustelun ohjaamiseen ja kulkuun, sisällön luomiseen sekä vuorovaikutukseen. Yhteistyön sujuessa todella hyvin, on työskentely ollut lisäksi erityisen tehokasta.

Etenkin yksinyrittäjälle vahva yhteistyöverkosto ja ympärillä olevat tekijät ovat tärkeässä roolissa – yksin ei pärjää niin hyvin, vaan onnistumiseen vaikuttaa suuresti myös verkosto, jonka kanssa toimia. Katriina on erityisen iloinen siitä, että tiimi on toiminut hyvin, ja että tekeminen on ollut niin mutkatonta ja rentoa. Katriina suosittelee Woolia mielellään myös muille – omien kokemustensa pohjalta erityisesti videotuotannon ja podcast-sarjan tekemisen teknisen puolen osalta.

Kun ollaan näin merkittävien asioiden äärellä, on tärkeää työskennellä paitsi ammattitaitoisesti ja laadukkaasti, myös rennolla ja ihmisläheisellä otteella. Hyvä fiilis on tarttunut myös vieraisiin, mikä ilmenee vuorovaikutustilanteiden lämminhenkisyytenä – tilanteet ovat olleet mukavia keskusteluhetkiä vakavista ja tärkeistä aiheista.

Tutustu Hyvin johdettu -podcastin jaksoihin omalla ja organisaatiosi matkalla kohti johtajuuden, hyvinvoinnin ja kapasiteetin seuraavaa tasoa!